Ξενάγηση με το αστικό στα γνωστά και αθέατα μνημεία της Λάρισας

11:15 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 12.00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, σε λίγη ώρα από τώρα δηλαδή, ένα αστικό λεωφορείο θα αναχωρήσει με όποιον το επιθυμεί για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και μετά απο την ξενάγηση εκεί θα ¨περιπλανηθεί» με τους επιβάτες του μέσα στην πόλη, σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, περισσότερο, λιγότερο ή και καθόλου γνωστά στο ευρύ κοινό!

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εφορεία Αρχαιότητων Λάρισας και ξεναγός θα είναι η ίδια η προϊσταμένη της υπηρεσίας Σταυρούλα Σδρόλια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ

Λάρισας, η κα Σδρόλια κάλεσε τους λαρισαίους να λάβουν μέρος σε αυτή την περιήγηση με το αστικό λεωφορείο:
«υπάρχουν πολλές θέσεις για οποιον θέλει. Τους περιμένουμε όλους για μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή που θα αρχίσει από το Διαχρονικό Μουσείο όπου θα δούμε πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα που μαρτυρούν τον τρόπο ζωής στην αρχαιότητα και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε τα σημεία μέσα στην πόλη στα οποία βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα και τα οποία έχουν σπουδαία αξία και σημασία»

Για παράδειγμα, κάτω από το σημερινό ξενοδοχείο Διβάνη τοποθετείται από τους αρχαιολόγους ο Ναός του Διόνυσου και τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο σημείο εκτίθενται στο Διαχρονικό Μουσείο.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα μνημεία της Λάρισας με το τρενάκι του αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας. Θα την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και στόχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι το δρομολόγιο αυτό να καθιερωθεί για την ξενάγηση και άλλων ομάδων πολιτών και σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα