Ξεκινά αύριο η 18η Πανελλήνια συνάντηση Καππαδοκών

14:13 17/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» διοργανώνει την 18η Πανελλήνια Συνάντηση Γαβούστιμα Καππαδοκών από αύριο 18 έως τις 21 Αυγούστου στα Βούναινα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα το εκδηλώσεων έχει ως εξής:

18 Αυγούστου, Αίθουσα Μ.Σ Βουναίνων ώρα 20:30
-Χαιρετισμοί επισήμων
-Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» με θέμα τη Μικρά Ασία.
-Ομιλία του προέδρου της Ένωσης Φιλολόγων Λάρισας Αν. Μάτου.
-Ομιλία του βουλευτή Μ. Χαρακόπουλου με

θέμα «Η παιδεία στην Καππαδοκία»
-Ομιλία του καθηγητή πανεπιστημίου Κ. Νίγδελη με θέμα «Αργυρούπολη- Σουλούτσοβα- Βούναινα, πορεία στο χρόνο»
-Χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» με συμμετοχή μελών από την παραδοσιακή χορωδία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και τη χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Λάρισας συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας η οποία στη συνέχεια θα αποδώσει τραγούδια και σκοπούς από την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη

19 Αυγούστου 20:30 Τελετή έναρξης, χαιρετισμοί, εκδήλωση

20 Αυγούστου 20:30 Χαιρετισμοί , εκδήλωση, τελετή λήξης

21 Αυγούστου 09:00 Συλλείτουργο Μητροπολιτών στο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Βουναίνων, 10:30 Αίθουσα Μ.Σ Βουναίνων Συμβούλιο Προέδων Μικρασιατικών Συλλόγων, Απολογισμός, Τελετή Παράδοσης Λαβάρου Π.Ε.Κ.Σ.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα Καππαδοκικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, χορωδίες παραδοσιακής μουσικής και θεατρικές ομάδες.
Το Γαβούστιμα 2016 συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα