Ξάνθη:Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

15:14 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Ξάνθη επισκέφτηκε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το πρωί συναντήθηκε με τους βουλευτές του νομού και τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ενώ ακολούθως επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρσμού Μιχάλη Αμοιρίδη, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της νέας Αναπτυξιακής, που απασχολεί την περιοχή.
Ο

Υπουργός Εσωτερικών παραβρέθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης όπου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, παρουσία των 22 Δημάρχων και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης σε μια ανοιχτή συζήτηση και άκουσε όλους τους δημάρχους της περιοχής . Ο κ.Κουρουμπλής ξεκίνησε από την περιοχή της ΑΜΘ τις επαφές του με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης ενόψει της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που επιχειρείται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, παρουσία των βουλευτών Χ. Ζεϊμπέκ και Σ. Γιαννακίδη.
Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά το τέλος της σύσκεψης σημείωσε πως:
«Πρώτος στόχος της προσπάθειάς μας είναι να οικοδομηθεί μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Υπουργό και τους Δημάρχους προκειμένου να υπάρχει δημιουργικότητα και να απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις. Η αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο κύτταρο και το πιο προσβάσιμο για τον πολίτη.
Θα αλλάξουμε εποχή στην αυτοδιοίκηση, ειδικά τώρα, που έχει παρέλθει ο σκόπελος της αξιολόγησης και ξεκινά μια εποχή σταθερότητας για τη χώρα και την κυβέρνηση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κουρουμπλής
Τη δέσμευση ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τους φορείς της Ξάνθης στην Αθήνα και θα δοθεί λύση στο θέμα της Αναπτυξιακής και του σχήματος που προωθείται ανέλαβε από την Ξάνθη ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση των βουλευτών με τον Υπουργό και στη συνέχεια στη συνάντηση με τον Κώστα Ζανγαφέρη, με τον Υπουργό να ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα μαζί με το Δήμαρχο Ξάνθης για να επιλυθεί το ζήτημα.

The post Ξάνθη:Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα