Βρετανία: «Καλού- κακού» οι Βρετανοί πουλούν στερλίνες έναντι δολαρίων κι ευρώ

17:00 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα βρετανικά ανταλλακτήρια συναλλάγματος σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες συρροή πελατών, οι οποίοι ήθελαν να πουλήσουν στερλίνες, κυρίως έναντι δολαρίων και ευρώ, πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι πελάτες σχημάτισαν ουρές και οι επαγγελματίες του τομέα κατέγραψαν επίσης μια σαφή άνοδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν βουτιά της στερλίνας σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν

να αποχωρήσουν από την ΕΕ στο σημερινό δημοψήφισμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά αύριο, Παρασκευή, το πρωί.

«Περίμεναν στην ουρά μέχρι και 40 λεπτά μπροστά από τα καταστήματα και οι περισσότεροι ήθελαν να αγοράσουν κάποιο ξένο νόμισμα πριν από το δημοψήφισμα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας BestForeignExchange.com, διευκρινίζοντας ότι αυξήθηκε η ζήτηση και από Βρετανούς που αναχωρούν για διακοπές στο εξωτερικό.

Η υπηρεσία Post Office Travel Money, η οποία διαχειρίζεται το ένα τέταρτο των συναλλαγών στη λιανική αγορά συναλλάγματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε από την πλευρά της αύξηση 113% στις πωλήσεις στερλινών για να αγορασθούν ευρώ και δολάρια μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, σε σύγκριση με την ίδια ημέρα (την 22α Ιουνίου) πέρυσι.

Από την αρχή Ιουνίου, η αύξηση φθάνει το 41% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερα από 10.000 ταχυδρομικά γραφεία της χώρας.
Τα σχετικά μικρά ποσά των συναλλαγών αυτών εξηγούν πιθανόν το γεγονός ότι η αγορά συναλλάγματος δεν επηρεάσθηκε από τις κινήσεις αυτές ενώ η στερλίνα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Σχετική είδηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα