Βουλή: Αντιπαραθέσεις στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό

15:25 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017 συνεχίζεται στην επιτροπή με τις τοποθετήσεις των ειδικών εισηγητών.

Στο επιχείρημα της ΝΔ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέκοψε την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ,ο Δημήτρης Μάρδας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το success story ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί

διότι υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η χώρα όδευε σε ένα επαχθέστερο νέο μνημόνιο.

Μη ρεαλιστική αν και θεμιτή χαρακτήρισε την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι και η πρόβλεψη για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης είναι εξαιρετικά αισιόδοξη σε μία χρονιά κατά την οποία θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, γιατί επιβάλλονται νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις και την κοινωνική προστασία, ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Ο Γιώργος Γερμενής από τη Χρυσή Αυγή είπε ότι πρόκειται για ουτοπικό προϋπολογισμό με στόχους ανέφικτους που είναι αντίθετοι με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ. Επικαλέστηκε την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής ότι χαρακτηρίζεται από φοροκεντρική λιτότητα και πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις για ιδιωτική κατανάλωση, επενδύσεις και εξαγωγές είναι αισιόδοξες και υπάρχουν κίνδυνοι που καθιστούν αβέβαιη την υλοποίησή τους.

Ο προϋπολογισμός πάσχει από όραμα και στηρίζεται σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις και ως εκ τούτου το πιθανότερο είναι να μην εφαρμοστεί και η κυβέρνηση να αναγκαστεί σε νέα μέτρα το 2017, υπογράμμισε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Τσακαλώτος: Ορόσημο για την ελληνική οικονομία η 5η Δεκεμβρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα