Βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία στις 25 Ιουνίου

12:17 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισιάνι.

Η μετάθεση των εκλογών από τις 18 Ιουνίου έγινε λόγω διαφωνιών γύρω από τον χαρακτήρα της κυβέρνησης που θα κάνει τις εκλογές. Τελικά συμφωνήθηκε από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ο ρόλος της κυβέρνησης θα είναι υπηρεσιακός και οι δύο πλευρές συνομολόγησαν στα ονόματα των υπουργών που θα οριστούν (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών κ.ά) και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που θα προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης.

Πλέον έχουν εκπνεύσει οι προθεσμίες για τη συγκρότηση εκλογικών συνασπισμών. Έτσι τα μικρότερα κόμματα, ανάμεσα τους και δύο της ελληνικής μειονότητας-, να απειλούνται με κοινοβουλευτικό αφανισμό. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο μόνος δρόμος να μην συμβεί κάτι τέτοιο είναι να δεχθούν τα δύο μεγάλα κόμματα να συμπεριλάβουν σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια τους , υποψηφίους από τα μικρά κόμματα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, κάλεσε ήδη, τους μικρότερους κομματικούς συμμάχους του -μεταξύ αυτών και το ΚΕΑΔ που υποστηρίζεται από την ελληνική μειονοτική οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ- να προτείνουν υποψηφίους για να τους εντάξει στις λίστες του

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα