Βόλος: Τιμή στους λιμενικούς από τους διοργανωτές της Ναυτικής Εβδομάδας

06:57 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή θα τιμήσουν οι διοργανωτές της Ναυτικής Εβδομάδας που αρχίζει στις 30 Μαΐου και τελειώνει στις 5 Ιουνίου 2016. Την διοργανώνουν η Μαγνήτων Κιβωτός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου , την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Θα συμμετέχουν πολλοί φορείς

και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων , χορωδιών κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.Επί πλέον οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δωρεάν και τον «Περίπλου του Παγασητικού», συνοδεία μουσικής , με το «SKIATHOS EXREES».

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό , είναι η απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος να τιμήσει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καίρια συμβολή του στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και για την διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και των θαλασσών της χώρας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, η Φιλαρμονική Κερκύρας «Μάντζαρος», μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και κυρίως εκατοντάδες μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής σε μια συντονισμένη μουσική και εικαστική εμφάνιση είναι δυνατό να συγκροτήσουν ένα άρτιο πρόγραμμα.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης η αποκάλυψη δημόσιας τοιχογραφίας της URBANACT στο Λιμάνι του Βόλου. Ξεχωριστή αναφορά είναι η επίδειξη – παρουσίαση της πρώτης επίσημης προσπάθειας από Έλληνα αθλητή, τον Χρόνη Χλίτσιο , να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας! Και το σημαντικότερο θα είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει ένα βασικό προβάδισμα εν όψη της μεγάλης προσπάθειας κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ στο τέλος του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα

The post Βόλος: Τιμή στους λιμενικούς από τους διοργανωτές της Ναυτικής Εβδομάδας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα