Βόλος: Τα παιδιά εμπνέονται από την συνεταιριστική ιδέα και δημιουργούν

13:08 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο τους βιβλίο με τον τίτλο « Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός- Αναζητώντας τις ιδέες και τις αξίες του συνεταιριστικού πνεύματος» παρουσίασαν σήμερα δώδεκα μαθητές και μαθήτριες του Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Ζαγοράς, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος Εύβοιας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, που δεν είχε παρά να αγκαλιάσει αυτή τη δημιουργική προσπάθεια των νέων μαθητών, αγοριών και κοριτσιών εκδίδοντας

αυτή την αξιόλογη εργασία.

Ο υπεύθυνος Δάσκαλος και μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Κυριαζής Παπούλιας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η έκδοση αυτού του βιβλίου είναι μια μεγάλη στιγμή και πως τα παιδιά δεν σταματούν να τον εκπλήσσουν ευχάριστα και να τον κάνουν περήφανο. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Παπούλιας, η έκδοση αυτή στηρίχθηκε στα οράματα και στις αξίες του συνεταιριστικού κινήματος και υποστηρίχθηκε από τους συναδέλφους του σχολείου. Στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης δημιουργήθηκε μια πολύπλευρη αφήγηση με μια καινοτόμο υποστηρικτική μέθοδο εξ αποστάσεως παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό στηριγμένο στις απόψεις των παιδιών.

Οι ίδιοι οι μαθητές, αφού αφηγήθηκαν με μια περίληψη την ιστορία του βιβλίου τους, παρουσίασαν και ένα σύντομο δρώμενο με « παγωμένες» εικόνες, που και αυτές με τη σειρά τους έδειχναν την ιστορία του βιβλίου. Απαντώντας σχετικά με το πώς βίωσαν όλη αυτή την πορεία μέχρι την έκδοση του βιβλίου, οι μαθητές ανέφεραν ότι είναι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που έγιναν για πρώτη φορά συγγραφείς και που συμβάλλουν στο να μεταδοθεί το συνεταιριστικό πνεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα