Βόλος: Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μανώλη Μητσιά

09:06 26/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στον Μανώλη Μητσιά, ετοίμασε και θα παρουσιάσει στο κοινό, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, του οποίου οι μεγάλες συναυλίες έχουν γίνει πια θεσμός για την πόλη του Βόλου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στις 9:00 μμ., στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, με τίτλο «Μανώλης Μητσιάς, 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι». Θα την παρουσιάσουν

η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, η χορωδία καθώς και ταλαντούχοι σολίστ, όλοι μαθητές του σχολείου.Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, τη διδασκαλία της χορωδίας οι Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη ενώ συμμετέχουν οι καθηγητές του σχολείου Δέσποινα Λουκίδου, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Κωνσταντίνος Γεδίκης και Αλέξανδρος Σδρόλιας.

Η επιλογή του Μανώλη Μητσιά έγινε με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής μουσικής και ειδικότερα του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων 50 χρόνων. Όπως αναφέρει ο μαέστρος Ζαφείρης Κουκουσέλης οι μαθητές του σχολείου πρέπει να γνωρίσουν τη μουσική πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού χώρου και κατ’ επέκταση το ιστορικό και κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι συνθέτες και ποιητές.

Οι συνεργασίες του Μανώλη Μητσιά με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο “Αθανασία” αλλά και με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο “Το Δρομολόγιο” αποτελούν κορυφαίες στιγμές τις ελληνικής δισκογραφίας. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει δημιουργήσει στους μαθητές το τραγούδι “Οι Ρήτορες” στο οποίο ο Νίκος Γκάτσος αναφέρει “…πότε θα βγει να σκούξει κάποιος αυτός ο κόσμος είναι σκάρτος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα