Βόλος: «Παρανομεί η ΔΕΥΑΜΒ το πάρκο στα Αστέρια» λένε οι περίοικοι

14:55 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων ανήκει το πάρκο στα Αστέρια και η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει κανένα δικαίωμα να ενεργήσει σε ξένη ιδιοκτησία, χωρίς την άδεια του κατόχου. Αυτό επισημαίνουν οι περίοικοι της περιοχής Αστέρια Αγριάς που σήμερα πήραν στα χέρια τους τη βεβαίωση του Υποθηκοφυλακείου που το τεκμηριώνει.

Συγκεκριμένα συμβόλαιο παρακείμενης ιδιοκτησίας που έχει συνταχθεί στο συμβολαιογράφο Βόλου Χαρίλαο Βαρσαμή αναφέρει επί λέξει ότι η ιδιοκτησία για λογαριασμό της οποίας

συντάχθηκε το συμβόλαιο συνορεύει «…Νοτίως επί της πλευράς μέτρων είκοσι τριών και 50% με έκταση οικοδομικού Συνεταιρισμού περιελθόντος αυτή δυνάμει του υπ’ αριθμ 9639 της 13ης Απριλίου 1956 πωλητηρίου συμβολαίου του συμβολαιογράφου Βόλου Χαρίλαου Βαρσαμή, νομίμως μεταγραφέντως».

Σημειώνεται ότι και σήμερα οι κάτοικοι της συνοικίας υπερασπίστηκαν το πράσινο, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και τη νομιμότητα στη συνοικία τους. Η ΔΕΥΑΜΒ από ένα πείσμα και μόνο επιμένει να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο στο μοναδικό πάρκο και όαση πρασίνου στη συνοικία των Αστεριών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Βόλου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Μαλαματινη ήλθαν με πρόθεση να ξεκληρίσουν το πράσινο του πάρκου για να εγκαταστήσουν εκεί το αντλιοστάσιο, παρά τις εποικοδομητικές προτάσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αστεριών Αγριάς και τη σχετική γνωμοδότηση του ΤΕΕ, ο οποίος είναι ο εγκυρότεροa φορέας και σύμβουλος της πολιτείας.

Η διακριτική και εποικοδομητική παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε τη δημιουργία επεισοδίων, δεδομένου ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη συνοικία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα