Βόλος: «Στόχος του υπουργείου είναι να ανοίγουν και όχι να κλείνουν σχολεία»

13:16 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίησή της για την πορεία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις εξέφρασε σήμερα από το Βόλο η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των παιδιών αντιμετώπισε βατά θέματα, μέσα από την σχολική ύλη και εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα γράψει πάνω από τη βάση.

«Φυσικά υπάρχουν τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπου όσοι προετοιμάστηκαν περισσότερο θα πάνε καλύτερα, αν και είναι θέμα των βαθμολογητών

να δουν τη διαφοροποίηση που μπορεί να είναι λεπτή και θα είναι πιο δύσκολο το έργο τους»

Η κ Αναστασοπούλου παροτρύνε τα παιδιά να θέτουν στόχους στη ζωή τους και να τους πετυχαίνουν και ότι οι πανελλαδικές αποτελούν ένα πέρασμα στην ενηλικίωση που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο, «αλλά με προσπάθεια, γιατί τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα, όλα θέλουν προσπάθεια, αλλά τουλάχιστον να βιώνονται μη τραυματικά». Επιπλέον επισήμανε ότι φέτος τα περιστατικά κρίσεων πανικού που σημειώθηκαν είναι λιγότερα από άλλες χρονιές. «Γνωρίζουμε ότι είναι μια συνθήκη έντασης και άγχους και αυτό είναι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες περιπτώσεις, νομίζω ότι φέτος έχουμε τις λιγότερες».

Η Ελένη Αναστασοπούλου συνομιλεί με υποψηφίους

Εκτίμησε ότι αν αλλάξει τελικά η διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αυτό δεν θα γίνει σε ένα χρόνο. Τόνισε ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει καλά

διότι «έχουμε εκπαιδευτικούς ποσοτικά και ποιοτικά, για να ξεκινήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση προς την παιδαγωγική κατεύθυνση και όχι της εξοικονόμησης πόρων, διότι με την καταγραφή που κάναμε, οι εκπαιδευτικοί είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να ξεκινήσουν τα σχολεία. Θα υπάρχουν πιστώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα χρειαστούν αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με τους εκπαιδευτικούς που έχουμε».

Τέλος τόνισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξουν και όχι να κλείσουν τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και ότι όλα τα σχολεία μπορούν να είναι ολοήμερα. «Η προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά που έχουν και τους δύο γονείς εργαζόμενους. Δεν είναι καινούριο αυτό και πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί. Μέχρι τώρα ξεκινούσαν ολοήμερα με 50 παιδιά, παίρναμε εκπαιδευτικούς για τόσα και μετά από ένα μήνα έμεναν 10 και δεν ξέραμε τι να κάνουμε τους εκπαιδευτικούς. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τις πραγματικές ανάγκες και αν στην πορεία έχουμε και άλλους μαθητές, βεβαίως να κάνουμε και άλλα ολοήμερα».

Η κ. Αναστασοπούλου μίλησε με υποψηφίους που εξέρχονταν από το εξεταστικό κέντρο στη Νεάπολη που σήμερα διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας. Συνοδεύονταν από τον διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, τον Νικ. Ιωαννίδη διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Βόλου και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Μαγνησίας αλλά και τον Δημ. Τσουλακνάκη, μέλους της εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι τα θέματα φέτος ήταν πιο εύκολα και φέτος «είδαμε περισσότερα χαμόγελα στα πρόσωπά τους μετά την ολοκλήρωση του εξεταζόμενου μαθήματος.

Στη συνέχεια η κ. Αναστασοπούλου επισκέφθηκε το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

The post Βόλος: «Στόχος του υπουργείου είναι να ανοίγουν και όχι να κλείνουν σχολεία» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα