Βόλος: Στόχος του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου η ενίσχυση σε προσωπικό

17:40 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με γιατρούς και νοσηλευτές – σε πρώτη φάση – θέτει ως πρωταρχικό στόχο ο νέος διοικητής του, Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος «έπιασε» χθες δουλειά στο «Αχιλλοπούλειο», θέτοντας ως προτεραιότητα να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού, με δύο νοσηλευτές που αναμένονται για το σκοπό αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από τις 19 κρίσεις που έγιναν, παρουσιάστηκαν επτά γιατροί, ενώ εκδόθηκε το ΦΕΚ για άλλους τρεις μόνιμους γιατρούς. Εξάλλου,

στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν 24 επικουρικοί γιατροί, οι συμβάσεις πολλών από τους οποίους ήδη ανανεώθηκαν.

Εντός των ημερών δε, θα βγει προκήρυξη για πρόσληψη οκτώ μόνιμων γιατρών, ενώ αναμένονται 5-10 νοσηλευτές από μετατάξεις μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας, μέσα στο καλοκαίρι, όπως και έξι νέες προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών.

Ο κ. Δραμητινός χαρακτήρισε ακόμη, πρόκληση την αξιοποίηση νέου ΕΠΣΑ, μέσω του οποίου – όπως είπε – εξασφαλίστηκε ένα έργο πνοής, για μια 20ετία, που είναι ο Στεφανιαίος τομογράφος, καθώς πρόκειται για θεραπευτικό και όχι για διαγνωστικό μηχάνημα.

Ο νέος πρόεδρος του Νοσοκομείου εκτίμησε δε, ότι μέσω του νέου ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο Βόλου θα ενισχυθεί και με σειρά απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, για καλύτερη περίθαλψη των ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα