Βόλος: Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες»-Αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς

11:45 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00 στο Μουσείο της πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) εγκαινιάζεται η εικαστική εγκατάσταση του Κώστα Κομνηνού «Σχέδια πάνω σε παρτιτούρες» (αφιέρωμα στους Έλληνες μουσικούς). Θα ακολουθήσει στις 21:30, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου (Φερών-Δοϊράνης), ζωντανή μουσική εκδήλωση (solo vocals, Jazz, Blues) με τους Philipp Weiss (Γερμανία) και Nikos Tsop (Θεσσαλονίκη).

Η έκθεση οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου και πραγματοποιείται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, ενώ η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις της ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής στον Βόλο.

Όπως σημειώνει ο εμπνευστής της συγκεκριμένης εικαστικής δημιουργίας Νικόλαος Βελισσιώτης «…η ιδέα γεννήθηκε, όταν με την αγορά μιας χειρόγραφης όπερας Ιταλού μουσικού του 1860 έγινα κάτοχος και ενός αντιγράφου της ίδιας όπερας. Σε στενή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις πολύτιμες χειρόγραφες σελίδες του αντιγράφου για να δημιουργήσουμε μια μικρή ιστορία της Ελληνικής Μουσικής απεικονίζοντας, πάνω στις σελίδες αυτές, τις μορφές των μεγάλων μουσικών δημιουργών και των εκπληκτικών ερμηνευτών που πλούτισαν την Ελληνική μουσική ιστορία. Είναι μια εργασία που άρχισε δυο χρόνια πριν και δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα