Βόλος: Πληθώρα εκδηλώσεων τη Ναυτική Εβδομάδα που αρχίζει στις 30 Μαΐου

18:55 19/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου θα γιορταστεί και φέτος στο Βόλο, η Ναυτική Εβδομάδα, με πλούσιες εκδηλώσεις και υπό τη διοργάνωση του Φορέα Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» και την συμμετοχή πολλών τοπικών φορέων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τιμηθεί το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή. Συγκεκριμένα, θα γίνει απονομή του Χρυσού Σταυρού

της Μητρόπολης στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, σε εκδήλωση που ενδεχομένως παραστεί ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Παράλληλα, θα γίνουν και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις, όπως μεγάλη μαθητική συναυλία με εικαστικές εκδηλώσεις, περίπλους του Παγασητικού με το πλοίο Express Skiathos, καθώς και παρουσίαση της πρώτης προσπάθειας του Έλληνα αθλητή να ξεπεράσει τα 10 λεπτά στο νερό χωρίς ανάσα, σε ενυδρείο που θα στηθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας, αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και συντελεστές της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην απόφαση της ΙΜΔ να τιμήσει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την καίρια συμβολή του στη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και τη διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και θαλασσών.
Είπε ακόμη, ότι στη Ναυτική Εβδομάδα θα συμμετάσχουν η μπάντα του Λιμενικού Σώματος, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, η Φιλαρμονική Κέρκυρας «Μάντζαρος», μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Θα γίνει ακόμη, αποκάλυψη τοιχογραφίας της URBANACT στο λιμάνι του Βόλου, όπως και επίδειξη – πρώτη προσπάθεια του αθλητή Χρόνη Χλίτσιου να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο τέλος του καλοκαιριού.
Τέλος, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 19.00 θα γίνουν τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας και πρόσθεσε ότι ήδη αρκετές Μητροπόλεις της χώρας ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους για τη δική τους Ναυτική Εβδομάδα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού, όπου στις 19.30 θα αποκαλυφθεί τοιχογραφία με θέμα τη Ναυτική Εβδομάδα. Στις 20.30 μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης θα γίνει η τελετή απονομής του «Χρυσού Σταυρού της Ι.Μ. Δημητριάδος στον Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, ενώ θα προηγηθούν αγιασμός, χαιρετισμός του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου και συναυλία της μπάντας του Λιμενικού Σώματος.
Την Τρίτη 31 Μαΐου έξω από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνουν παραδοσιακοί χοροί της θάλασσας από χορευτικούς ομίλου, Συλλόγους και χοερυτικά τμήματα της Ι.Μ. Δημητριάδος Βόλου και Αλμυρού.
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στον ίδιο χώρο θα γίνει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή 300 μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια με θέμα τη θάλασσα συνοδεία ορχήστρας. Η εκδήλωση θα έχει εικαστικό χαρακτήρα και θα παρουσιαστούν χάρτινα καραβάκια – κατασκευές των μαθητών που θα εκτεθούν, ενώ τα τρία καλύτερα θα βραβευτούν και οι νικητές θα πάρουν μουσειακή βαλίτσα για το σχολείο τους από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 20.00 στο ισόγειο της κεντρικής προβλήτας θα γίνει παρουσίαση εκθεμάτων «Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο – Ταρσανάδες και Σκαριά». Στις 21.00 – 23.00 θα ακολουθήσει περίπλους του Παγασητικού με το πλοίο Express Skiathos, προσφορά της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Τους επιβάτες θα κρατήσει συντροφιά μουσικό σχήμα με τραγούδια για τη θάλασσα και η είσοδος στο πλοίο είναι δωρεάν.
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στην παραλία Αναύρου, θα γίνει καθαρισμός των ακτών από μαθητές του 9ου Δημοτικού και 9ου Νηπιαγωγείου Βόλου, 12ου Νηπιαγωγείου Βόλου και 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, με παράλληλο καθαρισμό του βυθού από εθελοντές της ΕΟΔ Βόλου και της Λέσχης Βατραχανθρώπων, υπό την εποπτεία του Λιμεναρχείου.
Στις 20.00 στο χώρο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει συναυλία σύγχρονου νεανικού μουσικού σχήματος από τη Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 4 Ιουνίου μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει συναυλία της Φιλαρμονικής Κέρκυρας «Μάντζατρος».
Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12 μ. στην εξωτερική πισίνα του ΕΑΚ Βόλου θα γίνει ενημέρωση για αποφυγή ατυχημάτων και προφύλαξη από άστοχες ενέργειες στη θάλασσα, με συμμετοχή ομάδων και άλλων πόλεων που ασχολούνται με κολυμβητικούς αγώνες.

Τέλος, στις 20.00 μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα γίνει η πρώτη προσπάθεια του Έλληνα αθλητή Χρόνη Χλίτσιου να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας.

The post Βόλος: Πληθώρα εκδηλώσεων τη Ναυτική Εβδομάδα που αρχίζει στις 30 Μαΐου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα