Βόλος: Πληρώνονται προμηθευτές του Νοσοκομείου-Μελέτη για αξιοποίηση περιουσίας

11:04 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ποσό 11,5 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του νοσοκομείου Βόλου από το υπουργείο Υγείας για την πληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών. Με το ποσό αυτό καλύπτεται στο μεγαλύτερο ποσοστό το ποσό των 15 εκ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται ακόμη από το 2002, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διοικητής το Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός.

Χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα για το Νοσοκομείο Βόλο αλλά και για την τοπική αγορά και τους προμηθευτές του Νοσοκομείου, το ποσό αυτό. «Στη συνάντηση που είχαμε με τον

υπουργό υγείας με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου πριν λίγες ημέρες, μας ενημέρωσαν ότι το 40% των χρημάτων που πήραμε από τη δόση θα δοθεί στο υπουργείο Υγείας, γεγονός που αποδεικνύει το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση στη δημόσια υγεία». Εκτίμησε δε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το Νοσοκομείο θα λάβει και νέο ποσό και θα καλύψει τις οφειλές παρελθόντων ετών. Σημειώνεται ότι ήταν αρκετές οι περιπτώσεις προμηθευτών που είχαν καταφύγει στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Επιπλέον ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου. «Οι συζητήσεις μας είναι σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά εκτιμώ ότι η συνεργασία θα ευοδωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα