Βόλος: Μέριμνα για τον καθαρισμό του λιμανιού από το φυτοπλαγκτόν ανέλαβε ο ΟΛΒ

14:55 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέριμνα για τον καθαρισμό του λιμανιού του Βόλου από την εμφάνιση φυτοπλαγκτού σε μεγάλη έκταση και ποσότητα ανέλαβε σήμερα, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιήθηκε η εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των θαλάσσιων χώρων του λιμανιού.

Όπως διευκρινίζει πάντως, η Διοίκηση του ΟΛΒ, το φυτοπλαγκτόν δεν αποτελεί ρυπαντικό υλικό δεδομένου ότι προέρχεται

από το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και εμφανίζεται κατά περιόδους ιδιαίτερα αυξημένο (όπως τώρα) ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές και άλλους ποικίλους παράγοντες.

Επισημαίνει ακόμη, ότι θα προσπαθήσει και τις επόμενες ημέρες και δη κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας να συνεχίσει τον καθαρισμό της επιφάνειας των θαλάσσιων χώρων στον λιμένα και ειδικά στην παραλία, πλην όμως είναι σαφές ότι πλήρης περισυλλογή δεν είναι εφικτή έως ότου το φυσικό φαινόμενο παύσει.

Η Διοίκηση του ΟΛΒ τονίζει τέλος, ότι συχνά παρατηρούνται πεταμένα απορρίμματα αστικών χρήσεων που έχουν καταλήξει στη θάλασσα και τις ακτές, για την περισυλλογή των οποίων λαμβάνει βέβαια μέριμνα, θα πρέπει όμως – όπως επισημαίνει – όλοι οι πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες απορρίψεις διότι έχουν ως αποτέλεσμα, και να μειώνουν αισθητικά το φυσικό κάλλος των παραλιών και να επιβαρύνουν το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα του Παγασητικού Κόλπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα