Βόλος: Κάτοικοι απέτρεψαν κοπή δένδρων στα Αστέρια-Όχι στον «τσαμπουκά» της ΔΕΥΑΜΒ

13:56 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της περιοχών Αστεριων της Αγριάς που ζητούν να μην καταστραφεί το κοινόχρηστο πάρκο της συνοικίας για να κατασκευαστεί ένα από τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΜΒ, ζητά από τη διοίκηση της επιχείρησης η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Σημειώνει επίσης ότι και το ΤΕΕ έχει διατυπώσεις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος χωρίς να καταστρέφεται το πολύτιμο πράσινο.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί επικράτησε ένταση στο χώρο του πάρκου όταν κάτοικοι συγκεντρώθηκαν

με τα αυτοκίνητά τους και απέτρεψαν συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου να κόψει δένδρα από το πάρκο, στο σημείο που σχεδιάζεται να γίνει το αντλιοστάσιο. Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής Κ. Θεοδοσόπουλος και ο γιατρός Κ. Σπυρόπουλος κατήγγειλαν ότι η σημερινή ενέργεια της δημοτικής αρχής Βόλου αποτελεί τον «προθάλαμο» για την καταστροφή του πάρκου και τη δημιουργία αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Όχι στον «τσαμπουκά της ΔΕΥΑΜΒ

«Με ένα ανεξήγητο πείσμα και κακώς εννοούμενο «τσαμπουκά», επιμένει η ΔΕΥΑΜΒ να εγκαταστήσει αντλιοστάσιο σε ένα πάρκο, που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα, στη συνοικία Αστέρια Αγριάς. Μέχρι σήμερα οι διαμαρτυρίες και οι υποδείξεις των κατοίκων της συνοικίας δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ήδη το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, με το επιστημονικό του κύρος, έχει διατυπώσει τις απόψεις του, με συγκεκριμένες προτάσεις, που λύνουν το πρόβλημα χωρίς να καταστρέφουν το πολύτιμο πράσινο και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα