Βόλος: Ελάχιστη συμμετοχή στην συγκέντρωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

15:56 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελάχιστη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι λίγοι συμμετέχοντες ωστόσο, μαζί με γιατρούς που στήριξαν τον αγώνα τους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην συνεχόμενη – όπως καταγγέλλουν – υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, δηλώνοντας

πως έχουν φθάσει πια, στα όριά τους.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Νικ. Χαυτούρας, διευκρίνισε ότι η Ομοσπονδία των Γιατρών δεν συμμετέχει στην σημερινή κινητοποίηση, πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει τη δική του, προσωπική ευθύνη, βιώνοντας το γκρέμισμα όλων των δομών της δημόσιας υγείας και τις τεράστιες μειώσεις στις αποδοχές.
«Όσοι εργαζόμαστε στην δημόσια υγεία βλέπουμε ότι το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, λόγω τραγικής υποστελέχωσης, ωστόσο κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. Πρέπει όλοι να βγούμε στο δρόμο. Όχι μόνο όταν μας κόβουν το μισθό ή όταν μας κρατάνε το 5% των εφημεριών όπως μας κρατάνε τώρα από τον Μάρτιο» δήλωσε ο κ. Χαυτούρας, συμπληρώνοντας ότι ορισμένες κλινικές στο Νοσοκομείο, λειτουργούν χάριν στους συμβασιούχου.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο έγγραφο που τους κοινοποιήθηκε και τους καλεί να κάνουν περικοπές στις φαρμακευτικές αγωγές των ασθενών, στο πλαίσιο μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «προκλητικό», τόσο για τους γιατρούς, όσο και για τους πολίτες.

«Κυριαρχεί η λογική, όσοι ζήσουν κι όσοι πεθάνουν! Όταν για τα δύο τετράμηνα έχουν δαπανηθεί 4.400.000 ευρώ, είναι δυνατό να φθάσουν 400.000 ευρώ για ένα τετράμηνο;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαυτούρας, ο οποίος αναφερόμενος και στο θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο, με τις περικοπές αδειών, τόνισε ότι βαίνει προς τη λύση του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, κ. Κ. Τράγαλος, ανέφερε ότι στη σημερινή κινητοποίηση, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων γιατί πολύ απλά όπως είπε «Δεν υπάρχει προσωπικό στα Νοσοκομεία. Όταν δουλεύουν δύο άτομα σε μία βάρδια και πρέπει να καλύψουν μεγάλο όγκο ασθενών, καταλαβαίνετε ότι προτεραιότητα για εμάς έχει η υγεία των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα