Βόλος: Έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. για την υποδοχή αποστειρωμένων αποβλήτων στο ΧΥΤΑ ζητά η αντιπολίτευση

17:16 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ζητούν από τον πρόεδρό του 16 δημοτικοί σύμβουλοι για να συζητηθεί το θέμα της αποδοχής του ΣΥΔΙΣΑ, απόρριψης αποστειρωμένων Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών ιδιωτικής εταιρείας από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης στο ΧΥΤΑ του Βόλου. Υπενθυμίζουν δε ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας έχει

ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και το ΣΥΔΙΣΑ ότι η απόφαση για αποδοχή των αποβλήτων ελήφθη κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ιάσων Αποστολάκης, Ματθαίος Δραμητινός, Κώστας Γαργάλας, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ιωάννης Μολοχίδης, Αναστασία Οικονόμου, Φώτης Λαμπρινίδης, Νικόλαος Στόικος, Απ. Παπατόλιας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Θεόδωρος Τσαλούχας, Νίκος Κανελλής, Θεολόγης Διαμαντένιας, Αχιλλέας Καλυβιώτης και Ιωάννης Λαϊνας.

Το αίτημα

Κύριε Πρόεδρε,

Από τον μήνα Μάιο, τόσο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ζητήσει, με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, αλλά και με κατάθεση επερώτησης προς το προεδρείο του ΔΣ Βόλου, διευκρινίσεις σχετικά με την εκ μέρους του ΣΥΔΙΣΑ αποδοχή (η αρ. 1/2016 – ΑΔΑ:7ΦΑΤΟΕΘ0-6ΟΞ απόφαση του Συνδέσμου) υγειονομικών αποβλήτων από την ιδιωτική μονάδα «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ANSY Α.Ε.», που είναι εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Τρίπολης (σχετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα