Βόλος: Εγκαίνια νέων γραφείων Α’θμιας Εκπαίδευσης

14:20 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκαν σήμερα τα νέα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που εδώ και δυο μήνες στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ανθίμου Γαζή με Γαμβέτα, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος. Μετά τον αγιασμό μουσικό σύνολο μαθητών του δημοτικού τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

“Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας αποκτά μόνιμη στέγη και επιπλέον αξιοποιείται ένα κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ήταν εγκαταλειμμένο και δημιουργούσε στην

περιοχή περιβαλλοντική και κοινωνική ρύπανση”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός. Η συγκεκριμένη επένδυση, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ. Οι χώροι του κτιρίου διαμορφώθηκαν κατάλληλα ενώ στην πορεία θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στόχος της Περιφέρειας, σε μια εποχή με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, είναι να βρίσκονται οι βέλτιστες λύσεις, να εξοικονομούνται χρήματα και να υπάρχουν λειτουργικοί και μόνιμοι χώροι.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει “γλιτώσει” πολλά έξοδα. Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το κόστος ενοικιασμένων κτιρίων από 14.860 ευρώ έχει μειωθεί στα 660 ευρώ το μήνα. “Το βασικό σε όλα αυτά είναι η συνεργασία, η συνέργεια με ειλικρινείς όρους και αλήθειες, ο σεβασμός και η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Α’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, επισήμανε ότι σε μια εποχή που οι κρατικοί πόροι είναι σπάνιοι, πρέπει να τους σεβόμαστε ακόμα περισσότερο και στο πλαίσιο αυτό υπήρξε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε νέο, δημόσιο κτίριο. “Πάντα θα υπάρχουν αδυναμίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι με το πέρασμα του χρόνου κι αυτές θα καλυφθούν”, τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι βασικά προβλήματα που εμποδίζουν την άρτια λειτουργία του κτιρίου είναι η ηλεκτρική εγκατάσταση που δεν μπορεί να “σηκώσει” πολλά κλιματιστικά ενώ ο περιβάλλον χώρος χρειάζεται παρεμβάσεις.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ό,τι εγκαινιάζεται έχει μέσα του την ελπίδα για κάτι καλύτερο. “Οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα”, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ιγνάτιος παρέδωσε ως δώρο στην Α΄βάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας μια εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας και ευχαρίστησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την άψογη συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος .

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα