Βόλος: Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

23:04 30/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

​Αρχίζουν και φέτος για 18η συνεχή χρονιά τα μαθήματα Αστρονομίας στο Βόλο, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί από το έτος 2000. Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα, 3η Ιουλίου 2017 και θα περιλαμβάνει τρία τμήματα: Το Παρατηρησιακό τμήμα, τα μαθήματα του οποίου αρχίζουν ώρα 7 μ.μ. και συνεχίζονται μέχρι τις 9 μ.μ. Τα δύο άλλα τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων, θα αρχίζουν καθημερινά στις 9 μ.μ. και θα τελειώνουν στις 11 μ.μ.

​Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα.

​Τα μαθήματα θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή, 7η Ιουλίου, οπότε και θα επιδοθούν

στους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφώσεως, οι τίτλοι σπουδών τους.

​Τα δίδακτρα είναι συνολικά 15 € και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το παρατηρησιακό τμήμα και ένα από τα δύο άλλα τμήματα διαδοχικά, τα δίδακτρα είναι 20 ευρώ.

​Την Τετάρτη, 5η Ιουλίου τα μαθήματα θα γίνουν υπαίθρια με αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, στο 2ο πάρκινγκ προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Για όσους δεν έχουν δικό τους μέσο, η Εταιρεία θα ναυλώσει λεωφορείο προς 10 ευρώ έκαστος, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από το 1ο Λύκειο, Κύπρου 48 – Παγκύπριο Διδακτήριο. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 & 24.210-51.061, κατά σειρά προτεραιότητας. Χρειάζεται καλό ντύσιμο, διότι στα Χάνια το κρύο είναι τσουχτερό. Μετά την αστροβραδιά, κατά τις 11 μ.μ., θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στο Χάνι του Ζήση.

​Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι: στο τμήμα Αρχαρίων οι Τομπουλίδης Χάρης, αστροφυσικός, Μαυρομμάτης Δημήτριος, φυσικός, Μπλατσής Δημητριος, μαθηματικός και ο Βέης Νικόλαος, φυσικός. Στο τμήμα των προχωρημένων οι: Καμβρογιάννης Κων/νος, φυσικός, Βάρβογλης Χαράλαμπος, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και Βούλγαρης Αριστείδης μουσικός ορχήστρας Θεσ/νίκης. Στο Παρατηρησιακό τμήμα οι: Γερμάνης Παναγιώτης, μηχανικός λογισμικού, Ζαφραντζάς Ευστάθιος οικονομολόγος, Γιαννίσης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, Καμβρογιάννης Κων/νος φυσικός, Ζαγάκος Γεώργιος, αξιωματικός αεροπορίας και Ταμβάκης Γεώργιος, ταξίαρχος ε.α.

​Ολόκληρο το πρόγραμμα των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα