Βόλος: Απόρριψη προσφυγών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για αποφάσεις του ΣΥΔΙΣΑ

17:13 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας απέρριψε δύο προσφυγές των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Φωτεινής Κοκκινάκη και Ιάσονα Αποστολάκη κατά αποφάσεων του ΣΥΔΙΣΑ. Η πρώτη προσφυγή είχε γίνει στις 17 Οκτωβρίου 2016 και αφορούσε απόφαση του ΣΥΔΙΣΑ να αποδεχθεί την προσωρινή μεταφορά απορριμμάτων από το ΣΥΔΙΣΑ Κέρκυρας στο ΧΥΤΑ του Βόλου. Στο σκεπτικό της απόφασης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Η υπ’ αριθμ. 45/2016 απόφαση του ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας δεν αποτελεί

εκτελεστή διοικητική πράξη αλλά απλή γνωμοδότηση, η οποία προηγείται της έκδοσης κοινής απόφασης των Γ.Γ. των δύο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας και Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου και συνεπώς απαραδέκτως προσβάλλεται».

Η δεύτερη προσφυγή που είχε γίνει την ίδια ημέρα αφορούσε την απόφαση 44/2016 απόφασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μαγνησίας.
Ειδικότερα στο σκεπτικό επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «….η διάθεση των αποστειρωμένων αποβλήτων μπορεί να γίνει σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ), κατόπιν ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας και του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ και με την προϋπόθεση τήρησης των προβλεπόμενων σχετικά και στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του ΧΥΤΑ και της εν λόγω εταιρίας. Επίσης οι αιτιάσεις των προσφευγόντων αφορούν περαιτέρω σε λόγους τεχνικούς/σκοπιμότητας, για τους οποίους δεν υφίσταται εν προκειμένω σχετική αρμοδιότητά εκ μέρους του Γενικού Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο εξέτασης διοικητικής προσφυγής του άρθρου 227 του Ν.3852/10».
Κατά των αποφάσεων, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα