Βόλος: Αυξημένες τιμές χλωριόντων σε Α’ και Β’ ΒΙ.ΠΕ.

15:11 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξημένες τιμές παρατηρούνται στα χλωριόντα του νερού, στην Α’ και Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όπως διαπιστώνεται από τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που ελήφθησαν στις 13 και 19/12/2016, τα οποία κοινοποίησε σήμερα, η ΔΕΥΑΜΒ.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των χλωριόντων ανήλθαν στα 298 mg/l και 300 mg/l ( με όριο τα 250 mg/l) αντίστοιχα, στην Α’ και Β’ ΒΙ.ΠΕ., αύξηση που, σύμφωνα με την Επιχείρηση, οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή νερού από τις πηγές και ταυτόχρονη αύξηση της συμμετοχής νερού γεωτρήσεων.

Για

τον λόγο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση νερού ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ποιότητα.

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει εξάλλου, το κοινό ότι σύμφωνα με την υπ’ αρ. Πρωτ. Δ.Υ52/99437/5.1.2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, δεν προτείνεται κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την οδηγία 98/83/ΕΚ και την Εθνική Νομοθεσία, ορίζεται μόνο ενδεικτική παράμετρος των χλωριούχων.

Να σημειωθεί πως για τα αποτελέσματα έχει ενημερωθεί η Δ/νση Υγείας ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα