Βολές μεταξύ Μαξίμου-ΝΔ για τη συζήτηση στη Βουλή

20:41 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασαν κύκλοι του Μαξίμου την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υφαίνει τον δικό της ιστό διαπλοκής» εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο μεγάλος νικητής στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαξίμου: Αγωνιώδης προσπάθεια Μητσοτάκη να αποφύγει απαντήσεις

Ο

κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης, που υπήρξε αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη διαπλοκή, τόνισαν κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας λόγο για μια συνεχή και αγωνιώδη προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός, για το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις και τη μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως της Siemens.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις «κύκλων της ΝΔ» για τη χθεσινή εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή τους προέτρεψαν να «διαβάζουν τουλάχιστον τις φιλικές ιστοσελίδες τους. Όπως το antinews, για παράδειγμα. Όχι μόνο Μοντεσκιέ…».

«Εάν βέβαια εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη σαν την χθεσινή, ενθουσιάζουν τους «κύκλους του», η άποψη όλης της υπόλοιπης κοινωνίας περισσεύει…», ανέφεραν.

Κουμουτσάκος: Ο κ. Τσίπρας πήρε τις απαντήσεις του

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο cnn.gr κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έκανε χυδαία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, αλλά πήρε, όπως είπε, τις απαντήσεις που έπρεπε.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, υπήρξαν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά στο παρελθόν, είπε όμως πως η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία πρόταση, σε αντίθεση με τη ΝΔ που κατέθεσε δέσμη 12 προτάσεων για την καταπολέμηση της διαπλοκής.

«Το 85% δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της χώρας, οι πολίτες κόβουν τα βασικά αγαθά, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρά κοροϊδεύοντας» δήλωσε επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ για την ανάγκη μείωσης των φόρων και μείωσης των δαπανών. Ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνει θα γίνει καμία απόλυση και προέταξε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα επενδύσεις.

Αναφερόμενος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως δεν είναι καθόλου απίθανο η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες, τονίζοντας πως η Ελλάδα πηγαίνει κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο.

Τέλος, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα, σημειώνοντας πως «η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση σε μια περιοχή σε κρίση».

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα