Βολές Καχριμάνη κατά Μ.Κ.Ο.

09:21 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λάβρος κατά κάποιων Μ.Κ.Ο. εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης, κατηγορώντας τους ότι για προσωπικούς λόγους υποκινούν τις διαμαρτυρίες των προσφύγων που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ήπειρο. Ο Περιφερειάρχης άφησε να εννοηθεί ότι οι προκαλούμενες εντάσεις έχουν σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία διαχειρίζονται αποκλειστικά οι Μ.Κ.Ο. και η Ύπατη Αρμοστεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο: « Προσφέρουμε ανυστερόβουλα κάθε δυνατή βοήθεια αλλά δεν δέχομαι κάποιοι να κάνουν παιχνίδια, να ξεσηκώνουν και να βγάζουν στους δρόμους τους πρόσφυγες».

Να

σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένταση στα Κέντρα Φιλοξενίας ιδίως σε Κατσικά και Τσεπέλοβο όχι μόνο ένεκα των καιρικών συνθηκών αλλά και εξαιτίας της απελπισίας των προσφύγων οι οποίοι πλέον συνειδητοποιούν ότι λόγω των κλειστών συνόρων είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Ο Επικεφαλής του Κέντρου Προσφύγων στον Κατσικά, Φίλιππος Φίλιος μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε στην Αθήνα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηπείρου ότι θα ξεκινήσει σύντομα η μετακόμιση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Ελένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα