Βερολίνο:Την Δευτέρα «παραλύουν» τα αεροδρόμια λόγω απεργίας

17:42 12/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα 25ωρη απεργία θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το προσωπικό εδάφους σε δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε το σωματείο τους και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια Tegel και Scoenefeld αναμένεται να σταματήσουν να εργάζονται στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) και θα επανέλθουν στις θέσεις τους στις 5 το απόγευμα της Τρίτης.

Το συνδικάτο Verdi διεκδικεί αύξηση του ωρομισθίου κατά 1 ευρώ, δηλαδή στα 12 ευρώ, από τα

11 στα οποία βρίσκεται σήμερα, στο πλαίσιο μίας ετήσιας συλλογικής συμφωνίας. Από την πλευρά του ο εργοδότης προσφέρει αύξηση 10 λεπτά για συμφωνία τετραετούς διάρκειας.

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή κατά την προηγούμενη απεργία του προσωπικού εδάφους που προκάλεσε τη ματαίωση σχεδόν 700 πτήσεων.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πως θα ματαιώσει τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο και από τη γερμανική πρωτεύουσα προς τις πόλεις αυτές. Δεν έκανε γνωστό για πόσες πτήσεις πρόκειται.

Τα δύο αεροδρόμια εξυπηρετούν επίσης πτήσεις της Air Berlin, της Easy Jet και της Ryanair.

Ακύρωση πτήσεων της AEGEAN προς και από το Βερολίνο

Σε ακύρωση των πτήσεων προς και από το Βερολίνο προχωρά η Aegean λόγω της νέας απεργίας που εξήγγειλε το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου Tegel του Βερολίνου από τις 04:00 της Δευτέρας 13 Μαρτίου έως τις 05:00 της 14ης Μαρτίου 2017.
Συγκεκριμένα, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσει 2 σκέλη πτήσεων: A3 852 Αθήνα – Βερολίνο (Tegel), αναχώρηση από Αθήνα 08:30 και A3 853 Βερολίνο (Tegel) – Αθήνα, αναχώρηση από Βερολίνο 11:15.

Η AEGEAN, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσπαθεί να επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων. Παράλληλα η εταιρεία προγραμματίζει την Τρίτη, 14 Μαρτίου να εκτελέσει έκτακτη πτήση προς και από το Βερολίνο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη, για την διευκόλυνση των επιβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com ή καλούν στα τηλέφωνα:801 11 20000(από σταθερό), 210 6261000(από κινητό).

Πηγή:Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα