Βαθαίνει η κρίση στην ΠΓΔΜ: Στο κενό η πρόταση Ιβάνοφ (video)

21:48 28/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βαθαίνει η κρίση στην ΠΓΔΜ όπου το Κοινοβούλιο παραμένει κλειστό και σε ασφυκτικό κλοιό περίπου 1000 αστυνομικών από το φόβο να επαναληφθούν τα επεισόδια της Πέμπτης, όταν δεκάδες οπαδοί του Νίκολα Γκρουέφσκι εισέβαλαν στο κτίριο. Ακολούθησαν συμπλοκές κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100 – βουλευτές και πολίτες.

Περιμετρικά του Κοινοβουλίου έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα, ενώ οι δρόμοι είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων.

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις επιθέσεις

«Οι

ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση στις αρχές της ΠΓΔΜ να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των μελών του κοινοβουλίου, να ερευνήσουν διεξοδικά την επίθεση και να κάνουν να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που διέπραξαν τις βίαιες ενέργειες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ξεκάθαρο μήνυμα από το Βερολίνο

Με έντονο τρόπο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στη βουλή της ΠΓΔΜ, αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της Deutsche Welle για τις πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια. «Αυτό που συνέβη χθες είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο κυβερνητικό «μπρίφινγκ» στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ. Αφού χαρακτήρισε αυτούς που εισέβαλαν στη βουλή ως «προφανώς τραμπούκους», ο κ. Σέφερ κατέστησε σαφές ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ν.Φραγκόπουλος, Π.Μπάρκας, Ν.Πέλπας

Σχετική είδηση: Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στα Σκόπια – Περισσότεροι από 100 τραυματίες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα