Βασίλης Γαβριηλίδης: «Νίκη κόντρα στα Τρίκαλα για τον κόσμο μας»

22:10 28/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ο ποδοσφαιριστής που με το μπήκε στην ενδεκάδα του Πανσερραϊκού είδε την ομάδα του να κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο.

Βέβαια είναι και από τους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας που είδαν την πρώην ομάδα τους να κατεβάζει… ρολά. Ο Βασίλης Γαβριηλίδης ήταν από τους παίκτες του Πανθρακικού που βρήκαν γρήγορα ποδοσφαιρική στέγη μετά την αποχώρηση της ομάδας της Κομοτηνής. Για την πορεία της νέας του ομάδας, του Πανσερραϊκού, ο Καβαλιώτης μέσος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

-Για το

παιχνίδια με την Ελευσίνα:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, σίγουρα και η ισοπαλία δεν θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα, έτσι όπως πήγε το παιχνίδι όποιος πετύχαινε το γκολ θα κέρδιζε και ήμασταν εμείς που το καταφέραμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη που νομίζω θα μας «κλειδώσει» το στόχο της παραμονής και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο Χρήστος (Σ.Σ. ο Ρούτσης) έβαλε ένα πολύ ωραίο και πολύ καθοριστικό γκολ, όπως και τα δύο προηγούμενα με την Καλλονή».

-Για τους πανηγυρισμούς:

«Όλη η ομάδα ήμασταν πολύ πιεσμένοι πριν από μια εβδομάδα, πριν το παιχνίδι με τον Κισσαμικό και αυτές οι τρεις νίκες έβγαλαν το άγχος από πάνω μας και γι αυτό αντιδράσαμε έτσι μετά το γκολ».

-Για την βελτίωση της ψυχολογίας της ομάδας:

«Ναι, αυτό ισχύει, μπαίνουμε με διαφορετικό τρόπο πλέον στα παιχνίδια, βέβαια η δική μου άποψη είναι ότι και πριν από αυτές τις τρεις νίκες η ομάδα δεν θα είχε πρόβλημα όσον αφορά το στόχο της παραμονής, απλά οι νίκες αυτές ουσιαστικά μας απελευθέρωσαν και μας έκαναν να παίξουμε λίγο καλύτερα για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και στα επόμενα παιχνίδια».

-Για το κλίμα στην ομάδα

«Σίγουρα όταν μια ομάδα νικάει όλα είναι καλά και ρόδινα αλλά νομίζω ότι το κλίμα στην ομάδα δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα που υπήρχε και πριν από αυτές τις νίκες. Και τότε ήταν το ίδιο καλό».

-Για το σχήμα του ρόμβου που καθιέρωσε ο Παναγιώτης Διλμπέρης:

«Ο κόουτς αποφάσισε στο ματς με τον Αιγινιακό να αλλάξει το σύστημα, σίγουρα είναι ένα σύστημα που πρέπει να δουλευτεί πολύ για να το εφαρμόσεις σωστά, εμείς καταφέραμε να το παίξουμε καλά. Πιστεύω ότι δεν ήταν θέμα τύχης αυτά τα αποτελέσματα, ήταν θέμα ότι ήμασταν πολύ καλοί όσον αφορά αυτό τον σχηματισμό, ο οποίος μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα κυρίως με τους δύο επιθετικούς που έχουμε μπροστά και δεν φαίνεται η αδυναμία που ουσιαστικά έχουμε στα πλάγια με την απουσία παικτών με τραυματισμούς και τιμωρίες».

-Για τα πλεονεκτήματα του ως παίκτης:

«Πιστεύω ότι από τα χαρακτηριστικά που προσπαθώ να έχω στο γήπεδο είναι τα τρεξίματα και η δύναμη. Είναι δύο στοιχεία που πρέπει να τα έχεις για να ανταποκριθείς σε αυτό το πρωτάθλημα».

-Για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα:

«Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί νομίζω τα Τρίκαλα έχουν από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας. Νομίζω θα γίνει ένα ντέρμπι. Μπορεί να μην είναι στην καλύτερη τους κατάσταση αλλά έχουν πολύ έμπειρους παίκτες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε αυτό το σερί νικών που έχουμε για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Το ότι προερχόμαστε από τρεις νίκες δεν λέει κάτι για αυτό το παιχνίδι. Εμείς σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αποδεικνύουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση».

-Για την εμπειρία του στον Πανθρακικό με την αποχώρηση της ομάδας:

«Μας είχαν ενημερώσει μια μέρα πριν το τι θα γίνει. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Ξαφνικά όλοι βρεθήκαμε χωρίς ομάδα και σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο γιατί νομίζω ότι ήμασταν μια ομάδα που θα παλεύαμε μέχρι το τέλος και θα τα καταφέρναμε στο τέλος να σωθούμε. Ήταν δύσκολο να πιστέψουμε αυτό που έγινε, μια δύσκολη μέρα, ειδικά για μένα που ήμουν στην ομάδα από την προηγούμενη χρονιά».

-Για την πρόταση του Πανσερραϊκού:

«Η πρόταση έγινε δύο μέρες μετά. Ήθελα πολύ να έρθω σε αυτήν την πολύ ιστορική ομάδα. Άλλωστε είχα ζήσει κι εκείνη την εμπειρία που είχα πετύχει δύο γκολ στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με τη φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης για τη Γ εθνική. Μια νίκη ιστορική για τον Ορφέα που τον βοήθησε να μείνει στην κατηγορία και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα με τον Πανσερραϊκό να μην είχε χάσει τότε στο πρωτάθλημα».

-Για τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού

«Από τη μία πλευρά μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τους φιλάθλους γιατί υπάρχουν παιχνίδια και στην Α εθνική και με λιγότερο κόσμο και βέβαια ο Πανσερραϊκός είναι μια ιστορική ομάδα που την έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστεί ειδικά στη Β εθνική και τώρα να είναι στη μέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά όμως με το μπάτζετ που έχει η ομάδα νομίζω ότι ο στόχος της παραμονής και του πλασαρίσματος σε μια θέση στην επτάδα δεν είναι αμελητέος στόχος. Θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα