«Βασικά καλησπέρα σας» από το Μελισσοχώρι Καρδίτσας

11:09 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, άλλαξαν τη ροή της ιστορίας σε ότι αφορά την ελληνική ραδιοφωνία. Από του «πειρατές» της εποχής ως τους πρώτους νόμιμους σταθμούς, η πορεία έχει να επιδείξει σημαντικές προσπάθειες, όνειρα, κυνηγητά και σίγουρα πολλά ευτράπελα. Αυτή η διαδρομή ακολουθήθηκε ξανά στο Μελισσοχώρι, όπου η Τοπική Κοινότητα διοργάνωσε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με θέμα τους «ραδιοπειρατές» και τίτλο την επική ταινία με το Στάθη Ψάλτη «Βασικά Καλησπέρα σας» που το σενάριο της εκτυλίσσονταν γύρω από τη ραδιοπειρατεία. Φυσικά από την εκδήλωση δεν μπορούσαν να λείψουν

οι πρωταγωνιστές εκείνων των χρόνων. Οι «πειρατές» του ραδιοφώνου, που ήταν γνωστοί όχι με τα κανονικά τους ονόματα, αλλά με τα ψευδώνυμα που επέλεγαν να «βγαίνουν στον αέρα». Το σκηνικό είχε στηθεί κατάλληλα στην πλατεία. Κονσόλες, μικρόφωνα, λυχνίες, πομποί, πικάπ, κασετόφωνα και άλλα μηχανήματα εκείνης της εποχής ήταν στη θέση τους, όχι μόνο να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νέοι, αλλά να εκπέμψουν ξανά «πειρατικά»!

Η συχνότητα «κλείδωσε» προς το τέλος της μπάντας των fm και μετά από χρόνια οι εκφωνητές ήταν ξανά στον «αέρα». Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν φανερή η αγάπη τους και η νοσταλγία τους για το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο. Άλλωστε μέχρι την ύπαρξη της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, κάθε χωριό είχε τον ραδιοπειρατή του, που βασικό στόχο είχε να παίξει καλή μουσική, την οποία «μόνο αυτός γνώριζε και κατείχε».

Keywords
Τυχαία Θέματα