Β.Αποστόλου:Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες στην Β.Εύβοια

09:14 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέτρα στήριξης των πληγέντων από την φωτιά, στην Βόρεια Εύβοια, προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, αρχίζει η καταγραφή των ζημιών ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις, ενώ άμεση θα είναι η ενίσχυση σε κτηνοτρόφους και ρητινοπαραγωγούς.

Για την καταγραφή των αγροτικές ζημιών θα μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για εκτίμηση και υποβολή δηλώσεων και θα αποζημιωθούν όλες οι ζημιές που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ

.

Για τις υπόλοιπες θα συνταχθεί και θα υποβληθεί φάκελος για να καλυφθούν από κρατική ενίσχυση, γνωστή ως ΠΣΕΑ. Μάλιστα για όσους κτηνοτρόφους αδυνατούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους θα υπάρξει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Οι ρητινοκαλλιεργητές που επλήγησαν από την φωτιά θα πληρωθούν κανονικά την ενίσχυσή τους για την απασχόλησή τους στο δάσος . Για τις επόμενες χρονιές η απώλεια του εισοδήματός τους θα καλυφθεί από τα ΠΣΕΑ, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της ενίσχυσής τους .

Όλοι όσοι έχουν υποστεί άλλου χαρακτήρα ζημιές θα τύχουν των διευκολύνσεων και ενισχύσεων που προβλέπονται από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα