Βαγγέλης Μπούτας : «Τους νικήσαμε δεν μας νίκησαν»

15:21 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη μία το μεσημέρι οι αγρότες αποχώρησαν συντεταγμένα με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο της Νίκαιας, στέλνοντας το μήνυμα ότι αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές. «Παρά τις δυσκολίες και τον πόλεμο που δεχθήκαμε, το μπλόκο στήθηκε. Δεν μας νίκησαν τους νικήσαμε» , είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Μπούτας. Το επόμενο «αγωνιστικό ραντεβού» των αγροτών δόθηκε για τις 19 Μαρτίου στον εορτασμό του Κιλελέρ, ενώ ο κ Μπούτας κάλεσε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια

που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα στις 20 και 21 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπούτας και στο θέμα του χύμα τσίπουρου, για την χαμηλή φορολόγηση του οποίου παραπέμπεται η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. «Όταν πέρυσι πηγαίναμε στον Πρωθυπουργό χύμα τσίπουρο, λέγοντάς του ότι θα είναι η τελευταία χρονιά που θα πιει αυθεντικό χύμα τσίπουρο, είχαμε προβλέψει το τί θα ακολουθούσε. Η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων από πέρυσι είχε συμπεριλάβει στα αιτήματα να μην αυξηθεί ο φόρος στο χύμα τσίπουρο, καθώς αν αυτό συμβεί θα ξεκληριστεί η αμπελουργία.»

Νωρίτερα, αποχώρησαν από το μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου και οι αγρότες που πέρυσι είχαν κινητοποιηθεί στα Τέμπη.

Η εθνική οδός Αθήνας Θεσσαλονίκης είναι από τις 14.00 ανοιχτή και στα δυο ρεύματα, σε ο,τι αφορά τη Θεσσαλία, και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ίσχυαν με παρακάμψεις για ΙΧ και φορτηγά έχουν αρθεί.

Σύνταξη : Μάνια Γκουσιάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα