Βαλκάνιες προσδοκίες

11:39 23/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το εσωτερικό χρήμα το οποίο κινείται το παίρνει το κράτος και οι τράπεζες, έχει τελειώσει, χρειάζεται ξένο χρήμα να μπει στην πόλη. Να έρθει κόσμος, ο οποίος θα κάνει κατανάλωση.» δηλώνει ο κος Αντώνης Καμπουρίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης σημειώνοντας «ό,τι πάρουμε από την έλευση των χιλιάδων διερχομένων από τον Τελωνείο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων είναι κέρδος».

Το επόμενο βήμα

που δρομολογούν οι Ομοσπονδίες της Αν.Μ.Θράκης είναι η εκπόνηση μιας μελέτης σε σχέση με τρεις χώρες, την Τουρκία, την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.Πολίτες αυτών των χωρών διέρχονται κατά χιλιάδες κάθε καλοκαίρι από τα τελωνεία της Θράκης. «Είναι σημαντικό να δούμε, μέσα από αυτή τη μελέτη, τι θέλουν από εμάς; Να γνωρίζουμε τι θέλουν αυτοί που κάνουν μια διανυκτέρευση στην περιοχή έως κι αυτοί που κάνουν πολλές, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.Έτσι, όλοι να προσαρμοστούμε σ’΄αυτά που ζητάνε και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.»

Μέχρι τότε; Ρωτάμε τον έμπειρο επαγγελματία «Το 2016 πληρωμένο η απλήρωτο, θα το βγάλουμε. Για το 2017 δεν είμαι σίγουρος» δηλώνει μην κρύβοντας την αγωνία του. «Περίοδος εκπτώσεων και τα μαγαζιά είναι άδεια. Μια βόλτα στην αγορά σε πείθει γι αυτό » δηλώνει σημειώνοντας ότι τα μέτρα που παίρνονται έχουν ένα στόχο «να μας ισοπεδώσουν, δεν μας θέλουν. Το λέγαμε, το φωνάζαμε, τώρα το επιβεβαιώνουν.»
Φώτο:Αντώνης Καμπουρίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Βαλκάνιες προσδοκίες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα