Τζολί και Πάλτροου καταγγέλλουν τον Γουάινσταϊν για παρενόχληση

12:44 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες των σταρ του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον μεγαλοπαραγωγο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “The New Yorker”, 13 γυναίκες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Γουάινσταϊν ενώ τρεις απ’ αυτές ισχυρίζονται ότι τις βίασε.

Μεταξύ των θυμάτων του προστέθηκαν οι Αντζελίνα Τζολί και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η Τζολί προμόταρε την ταινία «Playing

by Heart» το 1998 όταν ο Γουάινσταϊν προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και, ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να δουλέψουν» είπε η Τζολί μιλώντας στους New York Τimes.

Η Πάλτροου, από την πλευρά της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Γουάινσταϊν όταν εκείνη ήταν 22 χρονών. Όπως δήλωσε η ίδια, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Έμμα», στην οποία πρωταγωνίστησε, ο Γουάινσταϊν την κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Μπέβερλι Χιλς. Της ζήτησε να του κάνει μασάζ και να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο. Εκείνη αρνήθηκε και έφυγε, ενώ ανέφερε το περιστατικό στον τότε σύντροφο της, τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος πήγε έξαλλος στον παραγωγό για να του ζητήσει τον λόγο.

«Με πήρε τηλέφωνο o Γουάινσταϊν και άρχισε να ωρύεται. Με απείλησε να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν για το τι έγινε» πρόσθεσε.

Θύμα του Γουάινσταϊν ήταν και η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, την οποία φέρεται να βίασε σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

«Ήμουν 21 χρονών και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του. Είχα επιφυλάξεις αλλά με είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ήμασταν μόνοι. Όταν πήγα όμως ήταν με το μπουρνούζι και μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Μετά μου επιτέθηκε και ήταν τόσο βαρύς που δεν μπορούσα να ξεφύγω». Η Αρτζέντο τελικά υποκρίθηκε, όπως δηλώνει η ίδια, πως το απήλαυσε για να τελειώσει το μαρτύριο της.

Αποπομπή του «βασιλιά» του Χόλιγουντ Χ. Γουάινσταϊν στον απόηχο των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση

Στο μεταξύ, αφού εκδιώχθηκε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από την εταιρία του, τώρα και η 41χρονη σύζυγός του, σχεδιάστρια μόδας, Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει.

«Η καρδιά μου σπάει για όλες τις γυναίκες που βίωσαν τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασύλληπτων πράξεων. Επέλεξα να αφήσω τον άντρα μου», δήλωσε η Τζορτζίνα Τσάπμαν.

«Η φροντίδα των μικρών παιδιών μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και ζητώ από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας αυτές τις στιγμές», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΕΡΤ, The New York Times, The New Yorker, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα