Τζάκι Ματάισεν : « Έχουμε ισχυρό ταμπεραμέντο»

11:13 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όπως κι ο μεγαλομέτοχος έτσι κι εγώ έχουμε ένα αρκετά ισχυρό ταμπεραμέντο και γι΄αυτό, δεν αργήσαμε να τα βρούμε» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο νέος προπονητής της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν κατά την παρουσίαση του από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA.

Ο Βέλγος προπονητής χαρακτήρισε σημαντικό

το γεγονός ότι έρχεται στην ομάδα που τον θέλουν, «το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι στην ομάδα είναι να αισθάνεσαι πως σε θέλουν. Το ξέρω γιατί ήμουν και πριν στην Ελλάδα». Από την πρώτη στιγμή εστιάζει την προσοχή του και θα επιδιώξει να δώσει το 100% στην ομάδα και στους παίκτες.

Πρώτο μέλημα του είναι να ενημερωθεί από τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές για να γνωρίσει τι πάει καλά και τι όχι. Παράλληλα εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρεθούν λύσεις για να βρεθεί η ομάδα σε μια άνετη θέση. «Αυτός είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός να αισθανθούμε άνετα. Και να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας σε όλους όσους είναι στην ομάδα και τους οπαδούς μας μέσα από τα αποτελέσματά μας».

Παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και ζήτησε από τους παίκτες του να δίνουν περισσότερο από το 100% και να επιτευχθεί γρήγορα ο στόχος.

Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση του στην πρόταση που του έγινε τον περασμένο Απρίλιο και τι άλλαξε τώρα, ο Βέλγος προπονητής τόνισε:

«Είναι αλήθεια. Υπήρχε η πρόταση και είχαμε συζητήσει και τότε με τον κ. πρόεδρο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα».

Ερωτηθείς για την φιλοσοφία που θα ακολουθήσει υποστήριξε ότι «το μοντέρνο ποδόσφαιρο επιτάσσει να έχεις τη μπάλα στα πόδια σου και να προσπαθείς να δημιουργήσεις με επιθετικό ποδόσφαιρο όσο μπορείς, χωρίς όμως να είσαι αφελής. Μη μου ζητάτε τώρα να σας πω συστήματα και στρατηγικές. Το θέμα είναι να βρω από κάθε παίκτη πως ταιριάζει μ’αυτά και να πάρουμε ότι καλύτερο γίνεται, αλλά και να προσαρμοστούν στην ομάδα».

Ο νέος προπονητής των «Βυσσινί» συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών και αμέσως μετά την παρουσία του πήγε στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων για να γνωρίσει και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια παρακολούθησε την προπόνηση που πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του Δημήτρης Σίτσας και Βασίλης Καλαθοποράκος.

Την παρουσίαση του νέου προπονητή στους παίκτες έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, τονίζοντας ότι η Λάρισα δεν είναι τόπος διακοπών εάν επιθυμούν να συνεχίσουν στην ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα