Τσίπρας-Υπουργικό: Αισιοδοξία για την οικονομία – Εκλογές το φθινόπωρο του 2019 (video)

12:48 3/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ατζέντα ψηλά ήταν τα ζητήματα της οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία. Ζήτησε από τους υπουργούς να εργαστούν με αίσθημα ευθύνης για το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, χωρίς καθυστερήσεις και τεχνητά εμπόδια, ενώ τόνισε ότι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Μήνυμα απέστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς στην Τουρκία να εγκαταλείψει

την αδιέξοδη κλιμάκωση της ρητορικής έντασης. Μιλώντας στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τόνισε «Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν» και κάλεσε την Άγκυρα να προχωρήσει σε μια κίνηση καλής θέλησης, επισπεύδοντας την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού μίλησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προκειμένου να απαντήσουν σε τεχνικά θέματα επί των οικονομικών. Θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν ετέθησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα