Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές αφορμή «να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας»

23:34 29/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση, το ψηφοδέλτιο του κόμματος, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.«Έλληνες σηκωθείτε» για «να τελειώνουμε με τα ψέματα, με τους Μπαλτάκους, με την ακροδεξιά του Μαξίμου, με τον φασισμό, με τη διαπλοκή, με το σάπιο πολιτικό σύστημα, με το κράτος εχθρό, με τη μετατροπή της δημοκρατίας σε υπηρέτρια των μεγάλων συμφερόντων», είπε ο κ. Τσίπρας,
ζητώντας από τον ελληνικό λαό να δώσει μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: «να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας».

Παράλληλα άφησε αιχμές για την «Ελιά» αλλά και για το «Ποτάμι», τονίζοντας ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , «δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του «ας το πάρει το Ποτάμι» στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής».

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζονται και εκπροσωπούνται η αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη.

«Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Όσοι παρανόμησαν χαρίζοντας στους ολιγάρχες τις τράπεζες που αναπνέουν ακόμα χάρη στα δισεκατομμύρια που χρεώνονται στους πολίτες. Όσοι εγκλημάτησαν ξεπουλώντας με ύποπτες διαδικασίας δημόσιο πλούτο. Όσοι εκβίασαν ανθρώπους, βίασαν το περιβάλλον και παραβίασαν τους νόμους της χώρας θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Θα κριθούν από τη δικαιοσύνη», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσε τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την οργή τους πολιτική πράξη και να μην πέσει στην παγίδα του καναπέ.

Για την περιοδεία του στην Ευρώπη, είπε, ότι όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι περιμένει από αυτόν να «ανάψει τη σπίθα της αλλαγής», ενώ για Μανώλη Γλέζο , τόνισε ότι «είναι έτοιμος και ακούραστος να μας οδηγήσει να διεκδικήσουμε ανυποχώρητα αυτό που η Γερμανία χρωστάει, όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
------------------------------------------------------------

«Με την αρρωστημένη λογική του κ. Τσίπρα όποιος διαφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός. Με την ίδια λογική όλη η Ευρώπη είναι ακροδεξιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του μίλησε για «ακροδεξιά συμμορία του Μαξίμου».

«Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κόσμο του, στις ιδεοληψίες του και στις εμμονές του. Κρίμα για τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του να δηλητηριάσουν την Ελλάδα» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα