Τσίπρας: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα – Θα βγει στις αγορές με το σπαθί της (video)

23:32 29/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε εκτενώς από το βήμα του Economist ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα χάρη στις προσπάθειες της και τη συμφωνία που πέτυχε για το χρέος. «Το κουβάρι έχει ξεμπερδευτεί και πράγματι η Ελλάδα αποδεσμεύεται σταδιακά,

αφήνοντας πίσω της την πολυετή ύφεση και διαμορφώνει τις συνθήκες για την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης, την έξοδο από την επιτροπεία, με το δικό της σχέδιο για μια νέα Ελλάδα, πιο παραγωγική και πιο δίκαιη», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η σταθερή υπεραπόδοση έναντι των δημοσιονομικών στόχων, υπήρξε το κλειδί για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και μια στέρεη βάση για τα επόμενα κρίσιμα βήματα της ελληνικής οικονομίας». Σημείωσε ότι αυτό κατέστη δυνατό, δίχως να επαναλάβουμε τα αδιέξοδα και τις καταστροφικές συνέπειες μιας άνευ προηγουμένου επιθετικής δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία υλοποιήθηκε την περίοδο 2010-2014 και αποδείχθηκε απολύτως καταστροφική τόσο για την οικονομία όσο όμως και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη επιλογή για την Ελλάδα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συρρίκνωση μισθών, πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, εξάλειψη κάθε μορφής κοινωνικής προστασίας, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι μια οικονομία εντάσεως κεφαλαίου και γνώσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα