Τροχαίο ατύχημα λόγω…των σκουπιδιών

14:02 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε εχθές Κυριακή, 1:30 τα ξημερώματα, στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε Αλβανός υπήκοος παρέσυρε μέρος από τον σωρό των σκουπιδιών που απλώνονταν πάνω στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα το όχημα να αλλάξει πορεία και να χτυπήσει στο απέναντι τοιχίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Αναστατωμένοι ήταν οι κάτοικοι της περιοχής το πρωί, καθώς τα σκουπίδια είχαν διασκορπιστεί στο δρόμο και ανέδυαν δυσάρεστη οσμή, ενώ, λίγο αργότερα ένας εκσκαφέας (JCB) που είχε σταλεί από το δήμο άρχισε να τα μαζεύει από

το δρόμο και να τα ρίχνει στον σωρό. Σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ζακύνθου, λίγες ώρες μετά το συμβάν, δήλωναν απόγνωση και αγανάκτηση για τις άσχημες συνθήκες που καθημερινά βιώνουν λόγω των αμάζευτων σκουπιδιών. Μας έχουν φτάσει στα όρια νευρικής κρίσης, όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Να σημειωθεί ότι, την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι είχαν αποκλείσει τον δρόμο, καθώς τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί τους τελευταίους 5 μήνες, ενώ, μετά από άσκηση δίωξης του αστυνομικού τμήματος Λαγανά, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στις δηλώσεις τους, βρίσκονται πλέον κατηγορούμενοι για τον αποκλεισμό που πραγματοποίησαν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους τοπικούς παράγοντες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την παρατεταμένη παρουσία των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πάντως, το χθεσινό ατύχημα φαίνεται να δικαιώνει τις ανησυχίες τους και στην εκδίκαση της υπόθεσης στο εδώλιο -όπως σχολιάζαν- θα πρέπει να καθίσουν οι πραγματικοί υπαίτιοι για τη μετατροπή του νησιού σε σκουπιδότοπο και όχι οι ίδιοι.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα