Τρίπολη: Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει Καλλικράτη και αυτοδιοικητικών εκλογών

18:39 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η αναθεώρηση του Καλλικράτη και η διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ήταν τα τρία (3) βασικά θέματα που απασχόλησαν, σήμερα, Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, την περιφερειακή συνάντηση κομματικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού.

Την πολύωρη σύσκεψη της Τρίπολης, παρακολούθησαν

στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης άμεσα ή έμμεσα. Την συγκέντρωση οργάνωσε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού (Αρκαδία), Γιώργος Τσιόγκας (Κορινθία) και Μαρία Θελερίτη (Κορινθία). Παρόντας και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, «Πελοπόννησος Πρώτα», Νίκος Πατσαρίνος.

Οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκαν για το κείμενο-διαπίστωση-του Τμήματος του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ γύρω απ’ τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και της προτεινόμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη. Συγχρόνως, είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις-ιδέες, ώστε όλα αυτά, να μελετηθούν και να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο της πρότασης που είναι να μεταφερθεί για έγκριση στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει στο κομμάτι της εκπροσώπησης στους Δήμους και στις Περιφέρειες και να μπορέσει να δημιουργήσει «ανοιχτές αυτοδιοικητικές παρατάξεις», ώστε να διευκολυνθεί το έργο της κυβέρνησης και του κόμματος, σ’ έναν χώρο που…παίζουν σχεδόν μόνοι τους Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Μαρία Θελερίτη, ανέλυσε και τα τέσσερα (4) σημεία της Πολιτικής Επιτροπής γύρω απ’ το θέμα της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη. Πρόκειται για τις αλλαγές που είναι να γίνουν α) στις αρμοδιότητες, β) στο εκλογικό σύστημα και στη διοίκηση, γ) στα οικονομικά των ΟΤΑ και δ) στον αναπτυξιακό ρόλο αυτών.

«Θα πάρουμε υπόψη μας όλες τις απόψεις. Θα συνεχίσουμε τις περιφερειακές συσκέψεις σ’ όλη τη χώρα, θα ανοίξουμε κι’ άλλο τον δημόσιο διάλογο. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Θελερίτη.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα