Προβλήματα από φραγμένα ρέματα στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

21:33 9/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων αναδείχθηκε για πολλοστή φορά στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας, όπου οι βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα και ζημιές.

Τα ακαθάριστα ρέματα της περιοχής είχαν ως συνέπεια την υπερχείλιση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινου νερού και την παράσυρση χωμάτων και φερτών υλικών σε διάφορα σημεία το κεντρικού οδικού άξονα. Η πρόσβαση ήταν ανέφικτη, για αρκετές ώρες, σε μικρά ποιμνιοστάσια καθώς και σε κήπους που διατηρούν κάτοικοι του Παλαιοχωρίου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης

Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μαζί με προσωπικό και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έκανε λόγο για “ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης που θα υποδείξει συγκεκριμένες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και έργα” σε συνεργασία με το αρμόδιο Δασαρχείο. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αποδώσει τα συνεχή προβλήματα που προκαλούνται στο Παλαιοχώρι στην “έλλειψη χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα”, θέμα που είναι γνωστό προ πολλού από τα συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς ωστόσο να έχει δρομολογηθεί λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα