Τρίκαλα: “Τρέχουν” στη ΔΟΥ για συμψηφισμό για να αποφύγουν δόσεις του ΕΝΦΙΑ

20:15 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους διαδρόμους και στα γραφεία της Εφορίας προστρέχουν καθημερινά δεκάδες Τρικαλινοί, προκειμένου να συμψηφίσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Ήδη, περισσότεροι από 1.000 φορολογούμενοι έχουν επισκεφθεί τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία για προβούν στην τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να προσπαθεί να αποφύγει την καταβολή των πρώτων δόσεων -ή και το σύνολο αυτών- του τέλους ακινήτων,

η 1η δόση του οποίου πρέπει να πληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Τρικάλων Διονύσης Κατσαρός επισήμανε πως “ο καθημερινός συνωστισμός φορολογουμένων στην Υπηρεσία οφείλεται στη όλη διαδικασία του συμψηφισμού”, συνέστησε ωστόσο “να μην βιάζονται όσοι έχουν λαμβάνειν από επιστροφή φόρου για τα εισοδήματα του 2015, γιατί οι οφειλόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή μέρος αυτών και μέχρι του ποσού της επιστροφής φόρου, είναι λογιστικά εξοφλημένο…”. Ωστόσο, εκκρεμείς παραμένουν χιλιάδες πράξεις-συναλλαγές μεταξύ Εφορίας και φορολογουμένων για οφειλόμενα ποσά των τελευταίων, λόγω εγγραφής τους σε διαφορετικό κωδικό λόγω λαθών των ίδιων των φορολογουμένων μέσω e-banking ή μέσω τραπεζών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι πολίτες παρ’ ότι έχουν καταβάλει την οφειλή τους εξακολουθούν να εμφανίζονται ότι χρωστούν, με την όλη διαδικασία να προκαλεί προβλήματα και την τακτοποίηση των πράξεων να έχει μπλοκάρει λόγω έλλειψης προσωπικού στην Εφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα