Τρίκαλα: Θεατρικό… φως σε μία ηλεκτρομαγνητική έλξη 7ου Γυμνασίου και 35ου Δημοτικού

17:42 27/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα αλλιώτικο πείραμα επί σκηνής, βασισμένο στις Φυσικές Επιστήμες, με πρωταγωνιστές 48 μαθητές και καθοδηγητές 5 εκπαιδευτικούς, πέτυχε μια μαγική θεατρική συνταγή, πολύ περισσότερο όμως απέδειξε ότι η Δημόσια Εκπαίδευση μπορεί να “ξεφύγει” από τα πρότυπα της προσφερόμενης γνώσης και να προσφέρει ερεθίσματα εκτός των σχολικών αιθουσών.
35ο Δημοτικό σχολείοΗλεκτρισμός, μαγνητισμός, φως και μια σειρά ανθρώπων της επιστήμης, αποδόθηκαν θεματικά μέσα από μία μοναδική σύμπραξη δύο σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φυσικές επιστήμες και θέατρο πέτυχαν την απόλυτη βιωματική εκμάθηση της Φυσικής, με δύο θεατρικές παραστάσεις από το 35° Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το 7° Γυμνάσιο Τρικάλων, προσπάθεια η οποία επιβραβεύθηκε με το χειροκρότημα γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων όσοι βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Έχοντας ήδη αποσπάσει βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας σε διαγωνισμό σχολείων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, 18 μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου αφηγήθηκαν επί σκηνής “Ένα αλλιώτικο παραμύθι για το φως”, με την συγγραφική και σκηνοθετική ματιά των καθηγητών Θανάση Σπανιά, Νίκου Μάντζιου και Όλγας Ζυγολάνη. Ισάξια προσπάθεια παρουσιάστηκε και από 30 μαθητές της Στ’ τάξης του 35ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων, σε μία θεατρική ιστορία που έπλασαν οι δάσκαλοι, Νικολία Λουμιώτη και Γιώργος Πατούκας, με θέμα “Ηλεκτρισμός, Μαγνητισμός, μια σχέση κεραυνοβόλος”. Ξεχωριστό ρόλο στην όλη προσπάθεια είχε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Τρικάλων, μέσω του οποίου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα “Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο”, για τους στόχους του οποίου αναφέρθηκε ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Κέντρου Βασίλης Παππάς, με συμβολή και της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του Ε.Κ.Φ.Ε για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ντίνας Μπάλια, η οποία και πρότεινε τη συμμετοχή του 35ου Δημοτικού σχολείου στο πρόγραμμα. Των παραστάσεων προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον καθηγητή Φυσικής του 7ου Γυμνασίου Θανλαση Σπανιά, την αντιδήμαρχο Παιδείας Έφη Λεβέντη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστο Μπουλούμπαση, ενώ μετά το πέρας των παραστάσεων ακολούθησε επίδειξη πειραμάτων Ηλεκτρομαγνητισμού και Οπτικής στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου.
Από την εμφάνιση του 7ου ΓυμνασίουΑπό την εμφάνιση του 35ου Δημοτικού σχολείουΑπό τα πειράματα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων

Keywords
Τυχαία Θέματα