Τρίκαλα: Συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για ληστείες και ναρκωτικά

14:14 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τρεις Έλληνες και δύο Αλβανούς, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, έχοντας διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ενώ εμπλέκονται και στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μετά από χθεσινή συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις Έλληνες ηλικίας 42, 33 και 31 ετών καθώς και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 36 ετών.

Τα μέλη της σπείρας, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2015 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη ληστειών και η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Τα μέλη της σπείρας επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένα άτομα τα οποία διέμεναν μόνα τους σε απομακρυσμένες περιοχές και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν στις οικίες τους, ενώ σε βάρος των θυμάτων τους επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων. Οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν δύο περιπτώσεις ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ. Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, μέλη της σπείρας στις 28 Φεβρουαρίου 2015 εισήλθαν σε οικία ζευγαριού ημεδαπών, ενός 80χρονου και μια 74χρονης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του 80χρονου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου. Επίσης, στις 3 Μαρτίου 2016 εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, μιας 79χρονης και μια 75χρονης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος τους, αφαίρεσαν επίσης το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, τρία βιβλιάρια καταθέσεων και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.881 γραμμαρίων, ποσότητα κλώνων κάνναβης συνολικού βάρους 510 γραμμαρίων, ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας και τέσσερις τρίφτες κάνναβης, χρηματικό ποσό 7.825 ευρώ, 48 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και ένας σουγιάς, 23 κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια περούκα και τέσσερα οχήματα, τρία Ι.Χ. επιβατικά και ένα Ι.Χ. φορτηγό. Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης ληστειών, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή ή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα