Ο Δήμος Καλαμπάκας ενημέρωσε βουλευτές για τις ζημιές από πλημμύρες

16:42 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σιμορέλη και Παναγιώτα Δριτσέλη ενημέρωσε σήμερα, σε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης, για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν στην περιοχή οι πρόσφατες πλημμύρες.

Ο δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη άμεσης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες, τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ζητώντας από τους βουλευτές να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση τα συναρμόδια υπουργεία. Εκτός, δε, από την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους δημότες που είδαν

να καταστρέφονται περιουσιακά τους στοιχεία, ο δήμαρχος Καλαμπάκας αιτήθηκε την άμεση εκταμίευση χρημάτων για να πληρωθούν οι ιδιώτες βαρέως τύπου μηχανημάτων οι οποίοι κλήθηκαν να συνδράμουν τις ημέρες των πλημμυρών, συνεχίζοντας να εκτελούν επί μέρες εργασίες αποκατάστασης σε δρόμους και υποδομές. Κατά τη συνάντηση ειπώθηκε -πάντως- ότι εντός των ημερών αναμένεται να δοθούν 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε Δήμο που μίσθωσε μηχανήματα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ποσό φυσικά το οποίο δεν επαρκεί για τον Δήμο Καλαμπάκας λόγω των πολλών σημείων όπου έχουν καταγραφεί ζημιές και ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις. Να σημειωθεί ότι παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Παπαγεωργίου, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης έρυ Χαρτοπούλου και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Κωστοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα