Τρίκαλα: Προς αξιοποίηση οι ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα

18:00 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας ανήκει από την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Τρικκαίων, ως συνιδρυτής του φορέα λόγω των ιαματικών πηγών που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Ρίζωμα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, στο Δίκτυο, το οποίο φέρει τον διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ, έχουν συμπράξει επτά Δήμοι από τις δύο Περιφέρειες, προκειμένου να προωθήσουν από κοινού δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών. Πρόκειται για τους Δήμους Δελφών, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μακρακώμης, Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου, Σοφάδων, Λαμιέων και Τρικκαίων, για τον

οποίο υπέγραψε τη σχετική εκπροσώπηση στο Δίκτυο ο ορισθείς αντιδήμαρχος Αχιλλέας Λασπάς. Τα ιαματικά “ευρήματα” στο Ρίζωμα πιστοποιήθηκαν μόλις πριν από έξι μήνες, με τον Δήμο να στοχεύει στην ανάπτυξη του θερμαλιστικού τουρισμού με το εξαίρετης ποιότητας νερό που βρέθηκε στο Ρίζωμα. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει και στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο οποίος συνέδραμε στη δημιουργία του νέου Δικτύου των 7 Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα