Τρίκαλα: Μείωσε το χρέος κατά 3 εκατ. ευρώ ο Δήμος

09:32 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ποσοστό 20% μείωσε το χρέος του ο Δήμος Τρικκαίων, μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ορκωτού λογιστή.

Η μείωση του χρέους ανακοινώθηκε από τον Δήμο, φτάνοντας στα 32 από τα 40 εκατομμύρια ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα 31 Δεκεμβρίου 2013 – 31 Δεκεμβρίου 2016, βελτιώνοντας την οικονομική του κατάσταση. Από τα 8 εκατομμύρια ευρώ μείωσης του χρέους, τα 3,5 εκατομμύρια επιστράφηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης

παλαιότερων δανείων. Τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης 2016 παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να κάνει λόγο για “αποπληρωμή του συνολικού χρέους σε 12 με 13 χρόνια, εάν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός…”. Στελέχη της Δημοτικής Αρχής μιλούν για “τριετία συνετούς διαχείρισης και άσκησης οικονομικής πολιτικής, πετυχαίνοντας τη βελτίωση της εισπραξιμότητας…” και βελτιώνοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου κατά 2 έως 2,5 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, δίνοντάς το τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα