Τρίκαλα: Κοινωνικό Φροντιστήριο σε 30 μαθητές για 4η χρονιά

16:23 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, θα δέχεται από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, υποστηρίζοντας την σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Πρόκειται για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τα οποία παρέχονται δωρεάν, για 4η συνεχή χρονιά, σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνολικά 30 μαθητές θα ενταχθούν φέτος στην Κοινωνική Δομή, με τα μαθήματα να αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί των Φροντιστηρίων,

μελών του Συλλόγου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων (στο ισόγειο του Δημαρχείου) απ’ όπου θα προωθούνται στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Υπηρεσία που θα χορηγεί την αίτηση. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ, όριο το οποίο δεν ισχύει για μαθητές, των οποίων και οι δύο γονείς έχουν κάρτα ανεργίας, ούτε επίσης για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για παιδιά με φυσική απουσία γονέων. Συμπληρωματικά με την αίτηση θα υποβάλλονται (ως δικαιολογητικά) αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή βεβαίωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη, κάρτα ανεργίας γονέων και γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας. Η διαδικασία, δε, υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα