Χ. Μπουλούμπασης: “Εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα”

20:27 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον εμβολιασμό των παιδιών προσφύγων που θα ενταχθούν στην εκπαίδευση, αναφέρει σε επιστολή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης.

Η δημόσια παρέμβασή του προκλήθηκε από τις διαφωνίες γονέων του 25ου Δημοτικού σχολείου, σχολικής μονάδας η οποία επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για να φοιτήσουν 36 παιδιά τα οποία διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας του πρώην σούπερ-μάρκετ “Ατλάντικ” στα

Τρίκαλα, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τη σχολική κοινότητα. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ότι προβλέπεται για τα ελληνόπουλα, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά των προσφύγων, αναφορικά με τις εγγραφές τους στη Δημόσια Εκπαίδευση… Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο… Γι’ αυτό ζητούνται η επίδειξη του Ατομικού Βιβλιαρίου Εμβολίων καθώς και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή…”, έγγραφα τα οποία εκδίδονται εντός του Κέντρου Φιλοξενίας από Έλληνες γιατρούς.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μπουλούμπασης

Όπως, δε, επισημαίνει, κάτι που αναφέρει και στην επιστολή του, “ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των παιδιών με τα απαραίτητα εμβόλια που προβλέπονται για την εγγραφή κάθε παιδιού στο ελληνικό Δημοτικό σχολείο” , τονίζοντας ιδιαίτερα πως “… έως τώρα υπήρξε μία εποικοδομητική και πολιτισμένη συζήτηση σχεδόν με όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου που επιλέχθηκε για τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων, κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης…”. Επιπλέον, ο κ. Μπουλούμπασης αναφέρει στην επιστολή του πως “για ζητήματα υγείας των ανήλικων και ενήλικων προσφύγων εντός του Κέντρου Φιλοξενίας επιλαμβάνονται ο Αρχίατρος του Ελληνικού Στρατού (Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών) καθώς και Έλληνες “Γιατροί του Κόσμου” και οι Επισκέπτριες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων”, ενώ να σημειωθεί ότι η φοίτηση των μαθητών θα γίνεται από τις δύο το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα