Τρίκαλα: “Έφυγε” η 3χρονη Ραφαέλα

17:05 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θλίψη στο πανελλήνιο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 3χρονης Ραφαέλας από τα Τρίκαλα, η οποία πάλευε να κρατηθεί στη ζωή μετά από σοβαρό τραυματισμό της σε τροχαίο.

Τον θάνατο του μικρού κοριτσιού έκανε γνωστό μέσα από τη σελίδα της στο Facebook η μητέρα της, Αντιγόνη Γάτου, με τη μικρή Ραφαέλα να είχε μεταφερθεί τον τελευταίο καιρό σε Νοσοκομείο στο Βερολίνο, όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Το

3χρονο κοριτσάκι πάλευε σκληρά για τη ζωή του από τον Οκτώβριο του 2014, έχοντας υποστεί, λόγω του τροχαίου, σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχοντας υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Αρχικά, νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων για να μεταβεί στην συνέχεια στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και από εκεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η μικρή Ραφαέλα ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία, στο Σαριτέ, ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ευρώπης και τελευταία στην Helios klinik, στο Βερολίνο, για επιπλέον θεραπείες και ιατρική υποστήριξη, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε στο αναπνευστικό της. Κοντά της, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η μητέρα της Αντιγόνη, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη σωτηρία του παιδιού της, έχοντας κάνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς την πολιτεία αλλά και τους πολίτες να την υποστηρίξουν. Συγκινητικά τα τελευταία λόγια της μητέρας μέσα από το Facebook. “Κύριε Ιησού Χριστέ ΑΝΑΠΑΥΣΟΝ τη δούλη σου Ραφαέλα… Συγχώρεσε με ψυχή μου… Ξεκουράσου στην αγκαλιά Του… θα σ’ αγαπώ πάντα…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα