Τρίκαλα: “Χάνεται” το 40-45% του νερού ύδρευσης στο δίκτυο της Φαρκαδόνας

14:47 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία έργα ύδρευσης, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, υποβλήθηκαν προς ένταξη στο νέο Ειδικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) από τον Δήμο Φαρκαδόνας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών ύδρευσης στην περιοχή, με τις μελέτες των έργων να χαρακτηρίζονται ως ώριμες προς χρηματοδότηση. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Αθανάσιος Μεριβάκης επισήμανε την προσπάθεια ολοκλήρωσης των φακέλων από τις Υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας ως σημαντικότερη παρέμβαση

αυτή “του ελέγχου διαρροών νερού, των βλαβών αλλά και αντιμετώπισης των κλοπών από το δίκτυο, με τα στοιχεία να δείχνουν απώλεια σε ποσοστό 40-45%”. Το θέμα των διαρροών θα αντιμετωπιστεί με το έργο προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 1,23 εκατομμυρίου ευρώ, ο φάκελος του οποίου κατατέθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020”. Όσον αφορά στα άλλα δύο έργα, οι φάκελοι κατατέθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (2014-2020) και προβλέπουν την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Παναγίτσας, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Διασέλλου, προϋπολογισμού 1,55 εκατομμυρίου ευρώ και αντικατάστασης-αποπεράτωσης του δικτύου ύδρευσης Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 526.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα